Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Rock Werchter και άσε τη DiDi να κουρεύεται

Οποία ειρωνία! Την ίδια μέρα που το muz!cOn έθεσε τις βάσεις για το μουσικότερο (sic!) ταξίδι της ζωής του, βγήκε και η ανακοίνωση της DiDimusic για το rockwave του φετινού καλοκαιριού. Έτσι, απλά για να επισκιάσει το ιστορικό ποστ που θα γραφόταν αυτή τη μέρα σε αυτό βλογκ.

Τεσπα, σηκώνω λαιμό επιδεικτικά, σουφρώνω χείλια και μισοκλείνω υπεροπτικά τα μάτια. 7,10 και 11 Ιουλίου λοιπόν θα πραγματοποιηθεί το γνωστό σε όλους μας electrowave 2010. Τί, πως, που?? Ναι, καλά διαβάσατε, αφού δεν υπάρχει ίχνος έννοιας rock στο φετινό line-up. ΟΚ, οι White Lies κουβαλούν κιθάρες, όπως και ο Garcia όταν κάποτε, κάπου, παλιά, υπήρχαν οι Kuyss. Αλλά όταν έχεις για headliners τους Black Eyed Peas(1η μέρα), Fatboy Slim (2η μέρα) και Massive Attack (τρίτη μέρα), εεε.. δεν μπορείς να λέγεσαι και rock! Όχι βέβαια πως είναι και πολύ κακό line-up για ένα -μικρό- ελληνικό φεστιβάλ, αλλά μάλλον θα ταίριαζε πολύ περισσότερο στο προφίλ του ejekt και όχι σε ένα φεστιβάλ που θέλει να λέγεται ROCK και μεγάλο. Και μιας που το έφερε ο λόγος, είμαι πολύ περίεργος να δω με τί ονόματα θα αντιδράσει σε αυτό το "κλεμμένο" line-up η Detox (αν δλδ γίνει φέτος το ejekt).

Anywayz, το υπόλοιπο πρόγραμμα του electrowave είναι επιεικώς εμετικό όταν βλέπω ξανά τους Gogol Bordello και τους Ska-p (μου κάνει εντύπωση που δεν έφεραν την ίδια μέρα και τον Manu Ciao - έτσι θα μπορούσε όοοολη η Ναυαρινουντεμεκαρία να μετακομίσει στο terravibe). Αν υπάρχει ένα όνομα που θα έκανα σα χαζό να κατέβω να το δω, δεν είναι άλλος από τον αγαπημένο αυτού του βλογκ, τον φοβερό και τρομερό DJ Shadow. Η αλήθεια είναι πάντως ότι φέτος τουλάχιστον το φεστιβάλ έχει καθαρό χαρακτήρα και δεν μπουρδελεύτηκε όσο άλλες χρονιές.

http://www.residentadvisor.net/images/events/flyer/2010/be-0704-133930-front.jpg

Όσο περισσότερο ξαναβλέπω το line-up του electrowave, τόσο περισσότερο χαμογελώ που έκλεισα φέτος να πάω στο Rock Werchter. Πολλά χρόνια τώρα ήθελα να πάω σε κάποιο μεγάλο φεστιβάλ του εξωτερικού, αλλά ποτέ δεν τα κατάφερνα. Μια βδομάδα λοιπόν πριν το electrowave, το mus!cOn θα κυλιέται στα χορτάρια του Werchter ακούγοντας (και βλέποντας κυρίως) αυτούς τους κυρίους: (οποιαδήποτε σύμπτωση με ελληνικά γεγονότα είναι απλά αδύνατη)

Muse, Greenday, Pearl Jam (hurray!), Arcade Fire (hurray! hurray!), Stereophonics, The Specials (έτσι για να σκας Ίνδικτε!), Alice in Chains, Them Crooked Vultures, Editors (για τρίτη φορά), Porcupine Tree, Florence and the Machine, La Roux, Black Keys, The XX, Ting Tings, LCD Soundsystem, Faithless, Rammstein, Pink (χέστηκα κιόλας για τους 2 τελευταίους), Wolfmother και αρκετά άλλα πρώτα ονόματα σε λίγα χρόνια στο rockwave. Επίσης, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν άλλα 15-20 ονόματα και οι φήμες λένε ότι ανάμεσά τους θα είναι οι Kasabian και οι Strokes...

Όπως θα έχετε καταλάβει, μόνο το σώμα μου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο πραγματικός kostasK είναι ήδη στο Βέλγιο όπου απλά θα περιμένει 106 μέρες, 8 ώρες και κάτι λεπτά (τί? τζάμπα βάλαμε και ολόκληρο γαιδούρι countdown φάτσα-κάρτα?) για να ξεκινήσει το όνειρο.

Υ.Γ. Όοοοοοχι. Εννοείται ότι δεν τελειώσαμε εδώ τα ποστ που αφορούν το επικείμενο ταξίδι. Μόλις αρχίσαμε. Δε θα σας αφήσω να πάρετε ανάσα λέμε! Φανταστείτε πως θα είμαι αφού γυρίσω...

10 σχόλια:

Cube είπε...

ποιοι Βlack Eyed Peas ρε, οι Faithless (που παιζουν Ελλάδα πιο συχνά από τον Γιοκαρίνη) είναι headliners...

kostasK είπε...

Λίγα λόγια για τον Γιοκαρίνη, έτσι? πάντως νομίζω ότι οι Faithless απλά κλείνουν τη συναυλία σαν πάρτυ, δε νομίζω να είναι οι κανονικοί headliners. Τεσπα, από τη στιγμή και μόνο που μιλάμε για ποιους από τους δύο θα είναι το ΜΕΓΑΛΟ όνομα, άστα να πάνε...

hopkins είπε...

Φςςςςςςςςςςςςςς... σούπερ θα είναι! Σε ζηλεύω! :)

kostasK είπε...

Μακάρι να είναι σούπερ σειρούλα και μακάρι να κάτσει να πας κι εσύ -τουλάχιστον- μια φορά. Σίγουρα αξίζει

ΠανωςΚ είπε...

Απαπαπα... έρχεται η Φέργκι στην Ελλάδα; Γκάβλα!

Ανώνυμος είπε...

Arcade Fire και Flaming Lips gia eject?
tha katevoume pali me indicto
tha ta xaseis ola ayta re?
gia na trexeis exo?
na dineis lefta stoys xenous?
lol

kostasK είπε...

ΠανωΚάτε, ναι ξέχασα να το αναφέρω: η Φέργκι θα ήταν ο κυριότερος λόγος που θα κατέβαινα, αν κατέβαινα. Αλλά ρε γμτ κυκλοφορεί με πολλούς μαύρους γύρω της...

Καπετάνιε μου, θα έρθουν οι AF Ελλάδα και θα λείπει ο kostasK?.. Τσου-τσου! Σιγά μην έρθουν βέβαια, αλλά αν τελικά (λέμε αν) έρθουν υπόσχομαι να ξυρίσω το ένα μου φρύδι.
Και μην ανησυχείς, δε "δίνω" απλά τα λεφτά μου έξω: δάνειο είναι στην ουσία, που θα μου το ξεπληρώσουν με πολύ γερό επιτόκιο (με λένε Pearl Jam και βγαίνω μετά από τους Arcade Fire)! Αν δεν είναι αυτό κερδολαγνία, τί είναι??

Ανώνυμος είπε...

piga sto werchter persi!!!! COLDPLAY!!! tha pao kai fetos!!!!!
exo 3 eisitiria+camping gia polisi.. opoios endiferetai na mou pei!!!!

imipaithrios είπε...

εγώ είμαι αυτός με τα εισιτήρια προς πώληση!!! δεν είμαι ανώνυμος :)

kostasK είπε...

Από τα βίνδεο, αλλά και τα σχόλια έμαθα ότι οι Coldplay ήταν φοβεροί πέρσυ. Για να δούμε ποιος θα κλέψει φέτος την παράσταση...
Παρθενος μέχρι στιγμής στο Wechter :)

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι πουλάς εισιτήρια. Όσοι πιστοί προσέλθετε (να θυμίσω ότι το Rock Werchter έχει γίνει ήδη sold-out)