Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

No More Stranglers Any More


Τα μπλογκοαντανακλαστικά μου είναι γτπ. Το live των Stranglers έγινε Σάββατο βράδυ κι εγώ γράφω γι'αυτό 2,5 μέρες μετά. Ούτε avopolis να ήμουν!
Θα πεις τώρα γιατρέ, καλά μωρέ, αλλά ...Stranglers? Ε, τι να κάνω κι εγώ το καημενούλι, είχα καιρό να πάω σε live, έχασα και τους Savage Republic -που έμαθα ότι ήταν αρκούντως καλοί- και να πω την αλήθεια δεν είχε τύχει ποτέ να πάω να τους δω ζωντανά. Και για όσους μπορούν να κατανοήσουν τη μαγεία της στιγμής, το να ακούς το "Midnight Summer Dream" μέσα στο κατακαλόκαιρο στη σκοπιά 2ο νούμερο βραδυνό, όπως και να το κάνεις σου μένει βρε αδερφέ.
Εντυπώσεις? Οι Stanglers τα κατάφεραν. Κατάφεραν δλδ χωρίς να είναι κακοί, χωρίς να έχουν κακό ήχο, χωρίς να είναι ερασιτέχνες, χωρίς να έχουν μπερδεμένο setlist και χωρίς να είναι μουγγοί με τον κόσμο να μας δώσουν ένα απίστευτα βαρετό live. Το σαγόνι μου νομίζω πως έπαθε αγκύλωση από το πολύ χασμουρητό. Και δεν είναι ότι δε μεγάλωσα κι εγώ, όπως και οι περισσότεροι που βρεθήκαμε το Σάββατο στο Block 33, με τα τραγούδια τους. Δεν μπορώ να μην ακούω ακόμα το 'No More Heroes' και να το σιγοβροντοφωνάζω, ή να μην ψιλονοσταλγώ στο 'Golden Brown'. Είναι η ηλικία τους? Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει γύρω από αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα. Δε νομίζω να είναι ούτε αυτό. Μετά από 2,5 μέρες σκέψης κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τελικά οι Stranglers ίσως να μην είναι και τόσο μεγάλη μπάντα όσο θα θέλαμε να είναι. Μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι μια -δισκογραφική- ζωή προσπαθούσαν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο punk, στο pub rock (έως και pop) έως και new wave, χωρίς τελικά να βρουν ποτέ το στίγμα τους.
Όχι πως πέρασα και άσχημα δλδ (πολύ δύσκολα περνάω άσχημα σε συναυλία), σίγουρα ξελαρυγγιάστηκα στο 'No More Heroes' και στο 'Nice'n'Sleazy' (σ'αυτό νόμιζα πως ήμουν ο μόνος που τραγουδούσε), αλλά ακόμα και μετά από 2 σεναριακά encore (έλεος πια με αυτό το θέμα ρε παιδιά!) ακόμα περιμένω να ακούσω το 'Midnight Summer Dream'. Ίσως να είναι και καλύτερα έτσι. Θα μου μείνει η τελευταία ανάμνηση του τραγουδιού έτσι όπως την έζησα φορώντας τα χακί....


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tourne gia syntaxi man

kostasK είπε...

Έτσι είναι καπετάνιε μου. Αλλά είπα μπας και... αλλά τελικά μπα δεν!

compatibility είπε...

Δηλαδή απογοήτευση ε?Πάντως από το video μια χαρά φαίνεται να έπαιξαν αλλά σίγουρα όχι ξεσηκωτικά απ'ότι κατάλαβα.

kostasK είπε...

comp, δε θέλω να γίνομαι και πολύ κακός. Έχω πάω σίγουρα σε πολύ μεγαλύτερες απογοητεύσεις. Δεν ήταν κακοί οι Stranglers, απλά βαρετοί.

indictos είπε...

το 1985 στο Rock in Athens που ούτε γέροι ήταν και έπαιζαν με το κανονικό line up ΕΥΤΥΧΩΣ γινόταν επεισόδια έξω από Καλλιμάρμαρο και μας ξύπνησε από το Afternoon Summer Nightmare.
Τόσο βαρετοί που θα έπρεπε να μοιράζουν βηματοδότες στην είσοδο.

kostasK είπε...

Ίντι, μη νομίζεις ότι δεν ξέρω τι προσπαθείς να κάνεις: ψάχνεις κάθε φορά διακαιολογία για να μου χτυπάς το γεγονός ότι δεν ήμουν στο ροκ ιν άθενς το '85!!