Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Top 20 Albums 2008 - #18 Black Mountain - In The Future


UPDATE: Επειδή τα μή καμμένα κύτταρα του εγκεφάλου μου είναι πολύ λίγα -ειδικά το τελευταίο διάστημα- στην πρώτη έκδοση του Νο. 18 είχα βάλει το "When the deer wore blue" των Figurines, με το μόνο πρόβλημα ότι ήταν του 2007! Μετά την αλλαγή, μπήκε στην 20άδα το "In the Future" που είχε ξεφύγει στο παρατσάκ.


Πρόσφατα σχετικά έμαθα για τους Black Mountain, παρά το γεγονός ότι τον Ιανουάριο κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, το 'In The Future'. Μπορεί το ύφος τους να "ζωντάνεψε" λίγο περισσότερο από τον ομώνυμο πρώτο τους δίσκο, όμως δεν μπορώ να μη συγκρίνω τον ήχο τους με αυτον του χαρακτηριστικού progressive rock της δεκαετίας του 60 και κυρίως του 70. Μέσα από τις νότες των Black Mountain αναδύεται η ψυχεδέλεια των Eloy ή ακόμα και των πρώιμων Pink Floyd (εποχές του 'The Piper at the Gates of Dawn'). Η ερώτηση βέβαια είναι πόσο φρέσκος μπορεί να είναι ο ήχος του progressive rock εν έτει 2008? Η απάντηση δίνεται από τα ίδια τους τα τραγούδια νομίζω. Πρόσεξε το "Angels", είναι ένα από τα τραγούδια της χρονιάς για μένα και δεν έχω σταματήσει λεπτό να το ακούω.

Αν θέλετε να δείτε τι συμβαίνει με τα entries των 53 συμμετεχόντων bloggers,
εδώ τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, μέρα με τη μέρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O diskos kukloforise perusi.

kostasK είπε...

Σωστός ο ανώνυμος. Μόλις το εξακρίβωσα κι εγώ. Το άλμπουμ το έμαθα από ένα newsletter της δισκογραφικής τους που μου ήρθε τον Ιανουάριο. Πάντα -εκτός από αυτή τη φορά- ότι μου έστελνε είχε κυκλοφορήσει τον ίδιο μήνα. Εξού και το μπέρδεμα. Αν υπάρχει πρόβλημα με τη λίστα, ας μου πει κάποιος να το βγάλω και να βάλω άλλο.

kostasK είπε...

Έπαιξε τράμπα με τους Black Mountain