Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Emo-κάθαρση


Να πω την αλήθεια, είχα σχεδόν ορκιστεί στον εαυτό μου να μη γράψω ποτέ κάτι που να περιέχει τη λέξη emo, ή πολύ περισσότερο να τους αφορά. Ειδικά μέσα στο χαμό των προηγούμενων μηνών που ήταν πρώτο θέμα στις ειδήσεις (και όχι μόνο του Star).
Δεν έχει σημασία που με πιάνει κίτρινος πυρετός και δυσεντερία κάθε φορά που βλέπω έναν - και καλά - emo. Πιστεύω ότι κάθε εποχή και ηλικία έχει τη μόδα της, τις μουσικές της και τα απόβλητά της. Μετά χαράς να πάμε να πλακώσουμε μερικούς, ή μάλλον απλά να τους ρίξουμε κάτω και να τους ρίχνουμε σφαλιαρίτσες (σμπατσίρεν), έτσι χωρίς λόγο, χωρίς να τους πούμε γιατί.


Όμως...

Διάβασα αυτό το άρθρο και ο emo μέσα μου ξύπνησε (για 0.000000000001 χιλιοστό του δευτερολέπτου). Για αυτούς που βαριούνται να το διαβάσουν (το διάβασε κανένας ρεου?) λέει ότι στη Ρωσία ένας καινούριος νόμος θα απαγορεύσει το emo-στυλ σε σχολεία και δημόσια κτίρια. Και λέει πως τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης είναι: άτομα που φοράνε μαύρα, έχουν piercings (σκουλαρίκια you know) στο πρόσωπο και φράντζα που καλυπτει το μισό τους πρόσωπο (ο Ρουβάς - sakis you know - την πάτησε δηλαδή).

Μα είναι δυνατόν να είναι τόσο ηλίθιοι αυτοί οι Ρώσοι? Όσο περισσότερο τους κράζουν και τους απαγορεύυν να κυκλοφορούν, τόσο περισσότεροι emo θα προκύπτουν. Άσε που η όλη φάση μου θυμίζει τακτικές Ναζί. Όχι και να βγάζεις παράνομο ένα στυλ έκφρασης, ντυσίματος ή μουσικής επειδή δεν το καταλαβαίνεις ή δεν το συμμερίζεσαι. Εμετικό στυλ δε λέω, όμως αν το αφήσουμε στην ησυχία του θα ξεφτίσει σιγά-σιγά όπως και τα προηγούμενα (και τα επόμενα) trends.

Emo όλου του κόσμου ενωθείτε (και συγκετρωθείτε σε ένα μέρος όλοι μαζί, να ρίξουμε καμιά μπόμπα να ησυχάσουμε). Σας πίνουν το αίμα που μόνοι σας θέλετε να χύσετε!

6 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Λοιπόν επειδή το διάβασα όλο τ' αρθρο, θα σου βάλω κι εγώ λινκ για να αντιπαραβάλλεις την emo νεολαια με την επίσημη νεολαια Πούτιν, έτσι για να φανεί τι ονειρεύεται να δημιουργήσει ο Βλαδίμηρος.

Νεολαία Πούτιν

kostasK είπε...

Δεν τα λέει αυτά ο Λιακό ε??
Μα να τους λένε Νάσι? έλεος δηλαδή!
Πάντως δεν είχα ιδέα ότι είναι τόσο αργανωμένη και απλωμένη αυτή η οργάνωση.

Υ.Γ.Ωραίγιο το ξανθούλικο στη μεσαία φωτό,ε? (πολιτικοποιημένος γαρ)

:))

River Phoenix είπε...

Βρε ο Λιακό τα είχε πει όλα αυτά εδώ και καιρό...αλλά δεν διαβάζετε τον γέροντα και βρίσκεστε κάθε φορά πίσω από τα γεγονότα!!

Το οτι το έγραψε πάντως το NME δεν σημαίνει ότι όντως είναι αλήθεια...Αν δεν το δω στο δελτίο του STAR εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αφού..

kostasK είπε...

STAR rules!

Πλάκα-πλάκα το STAR μπορεί να μην το παρακολουθώ πλην των ταινιών του,όμως είναι το πιο ειλικρινές κανάλι. Σου λέει: " εγώ αδερφέ, δεν το παίζω σοβαροφανής και τα τοιάυτα. Θα σου πω τα πρώτα 5 λεπτά όλες τις βασικές ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους - δηλαδή αντικειμενικό ρεπορτάζ, χωρίς σχόλια και παράθυρα - και μετά θα σου πετάξω 40 λεπτά ρεπορτάζ για το σπασμένο νύχι της Μαστροκώστα."
Ούτε συμφέροντα, ούτε μαλακίες (σχεδόν δηλαδή...)

Μια χαρά μου φαίνεται σε σχέση με τα άλλα τα λαμόγια (εξαιρείται ο ΣΚΑΙ)

scarface είπε...

oι emo μου θυμίζουν τους αντίστοιχους οπαδούς της σχολής των Joy Division , Cure κλπ.
Μήπως κάνω λάθος ρε Κώστα?

kostasK είπε...

Κοίτα...
Δε με αρέσει που το παραδέχομαι, όμως κάπως έτσι είναι. Άλλες εποχές βέβαια, άλλα βάσανα για εκείνες τις γενιές (πολλά περισσότερα απ'ότι έχουν τα "emo-πλουσιόπαιδα").
Αλλά κι αυτοί θεωρούνταν περιθωριακοί τότες, όπως και οι emo σήμερα. Και δεν τους έκραζαν μόνο οι πουριτανοί παπάδες, αλλά και τα πανκιά,οι νιουγειβάδες, οι απλοί ροκάδες κ.α., όπως γίνεται και σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, σέβομαι τον "original" emo αν είναι έτσι για "αγνούς" σκοπούς (λέμε τώρα), όμως δεν μπορώ με τίποοτα να χωνέψω τους γιαλαντζί. Αυτούς δηλαδη΄που είναι και καλά emo λόγω μόδας. Για αυτούς είπαμε....σμπατσίρεν!