Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

#8 The Horrors - Skying



Κάποια από τα εκατομμύρια ακροατών μου στον postradio (RIP?....) θα θυμούνται ίσως πόσο κράξιμο είχα ρίξει στο νέο άλμπουμ των Horrors. Μάλιστα του είχα από τότε απονείμει την πρώτη θέση με τις απογοητεύσεις της χρονιάς. Και πραγματικά στο πρώτο άκουσμα του Skying έφαγα απίστευτο ξενέρωμα. Ο λόγος? Θεωρώ το "Primary Colors" ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμς της δεκαετίας. Τον είχα λατρέψει από το πρώτο άκουσμα. Και λογικά περίμενα κάτι αντίστοιχο. Εκεί ήταν που έκανα το λάθος.
Το γεγονός ότι το skying είναι τελείως διαφορετικό από το "Primary Colors" δεν το κάνει ταυτόχρονα και κακό άλμπουμ. Μετά από πολλά περισσότερα ακούσματα, απλά συνειδητοποίησα ότι το "skying" είναι ότι ότι το "Big Lebowski" για τους αδερφούς Κοέν. Αν είχες λατρέψει τα "Miller's Crossing" και "Fargo" και περίμενες εναγωνίως κάτι που να μοιάζει σ'αυτά τα δύο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι η πρώτη σου αντίδραση για τον "The Dude" θα ήταν αρνητική. Βέβαια, όταν θα το καλοσκεφτόσουν (ή ακόμα καλύτερα όταν θα την ξανάβλεπες) θα καταλάβαινες ότι το Big Lebowski είναι ταινιάρα (και ότι είχε ελάχιστη σχέση με τα δύο προηγούμενα). Αλλά, επειδή ακόμα λατρεύω το "primary colors" ΔΕΝ μπορώ να βάλω το skying σε ψηλότερη θέση.
Σας μπέρδεψα? Αν ναι, ποιος καλύτερος τρόπος υπάρχει να το ξεδιαλύνετε από το να ακούσετε πολλές φορές το skying και να δείτε πολλές φορές τον Big Lebowski? Κάντε το, δε θα το μετανιώσετε.



Ως τώρα:
8. The Horrors - Skying
9. The War on Drugs - Slave Ambient
10. Yuck - Yuck
11. The Kills - Blood Pressures
12. Florence and the Machine - Ceremonials
13. Danger Mouse & Daniele Luppi - Rome
14. Iron & Wine - Kiss Each Other Clean
15. Mogwai - Hardcore will never die, but you will
16. Cults - Cults
17. Kasabian - Velociraptor!
18. Black Lips - Arabia Mountain
19. Wilco - The Whole Love
20. R.E.M. - Collapse Into Now

Υ.Γ. Ναι, καλά κατάλαβες: η blogovision του 2011 ξεκίνησε. Δες ΕΔΩ τι ψηφίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: