Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Radiohead - The King of Limbs


Για όσους δεν το είχατε καταλάβει, η αντίστροφη μέτρηση ήταν για σήμερα που υποτίθεται ότι θα ήταν η επίσημη πρώτη κυκλοφορία του "The King of Limbs", του νέου όγδοου κατά σειρά άλμπουμ της μεγάλης αυτής μπάντας που λέγεται Radiohead. Μας την έκαναν ύπουλα όμως και τελικά δόθηκε χθες προς αγορά. Anyway, το muz!cOn το έχει πλέον στα χέρια του (στα ηχεία του δλδ, γιατί είναι μόνο σε ψηφιακή μορφή ακόμα) και το έχει δώσει ήδη 2 καλά ακούσματα.

Δε θέλω να προτρέξω, γιατί ούτως ή άλλως και στις προηγούμενες δουλειές των Radiohead η μαγεία τους βγήκε μετά από αρκετά ακούσματα. Σαν πρώτο συμπέρασμα μόνο έχω να πω ότι πιο πολύ μου ακούγεται ως δίσκος του Thom Yorke, παρά των Radiohead. Θυμίζει αρκετά Eraser, χωρίς όμως τόσα πολλά μπλιμπλίκια. Περιέχει 8 τραγούδια (όσα και τα άλμπουμς της μπάντας δλδ) και ως εμπροσθοφυλακή δίνουν το αποκάτω "Lotus Flower" (το οποίο βίνδεο έχει σε μόλις 2 μέρες 1.5 εκατομμύριο θεάσεις). Θα τα ξαναπούμε για το άλμπουμ όταν το "ακούσω" πραγματικά. Πριν το ακούσω πάντως, περίμενα ότι τώρα θα ήμουν πολύ πολύ περισσότερο ενθουσιασμένος...


7 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Ούτε εγώ ξέρω για την ώρα, αλλά νομίζω ότι θα με αρέσει. Τα κρουστά (ή ό,τι άλλο είναι αυτό που κοπανάνε) στο εναρκτήριο μπλουμ είναι απίστευτα.

kostasK είπε...

Γενικότερα αξά, όλο το άλμπουμ έχει εκπληκτικά κρουστά (ή ό,τι άλλο είναι αυτό που κοπανάνε)

akis είπε...

Oi Radiohead είναι πολύ μπροστά.
Οπως και το KId A στην αρχή φαινόταν αλλόκοτο και παράξενο.
Απλά στον ήχο τους έχουν ενσωματώσει στοιχεία από dubstep-burial-flying lotus και μαζί με δικούςτους ήχους πειραματικούς δημιουργούν κάτι νεο.
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα τους.

Unknown είπε...

για εμένα, και σίγουρα θα με φάτε, μια από τις χειρότερες μπάντες του πλανήτη, αυτοί ευθύνονται για πολλά σκουπίδια που κυκλοφορούν

kostasK είπε...

akis, ακόμα δεν έχω βγάλει ασφαλές συμπέρασμα -μετά από τόσες ακροάσεις. Εδώ ακόμα δεν έχω βγάλει καλά-καλά για το kidA!!! Τον θεωρώ αντάξιο της ιδιοφυίας τους τον Βασιλιά, αλλά δε νομίζω ότι θα γίνει ποτέ το καλύτερό τους.

super, καταλαβαίνω ότι μπορεί να μη σου αρέσουν, όμως όχι κι ότι ευθύνονται οι ίδιοι για τις επιρροές τους σε άλλους.Αλλά αλήθεια, ποιο είναι το κριτήριο της "χειρότερης μπάντας στον κόσμο"?τεσπα, δεκτή η άποψή σου, απλά δεν την συμμερίζομαι ούτε στο ελάχιστο! :)

Aris είπε...

Το να θέλει ένα album πολλές ακροάσεις για να το νιώσεις είναι συνήθως καλό, όταν όμως αυτό παραγίνεται και πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί με επιμονή για να αγαπήσει μία δουλειά, τότε υπάρχει πρόβλημα. Το album αυτό δεν είναι "κακό", όμως είναι από τα λιγότερο καλά των Radiohead. Ιδιαίτερα όμως μετά το θρίαμβο του In Rainbows, φαντάζει πολύ "λίγο"..

kostasK είπε...

Νομίζω τα είπες καλύτερα απ'ότι τα σκέφτομαι Άρη. Έτσι ακριβώς φαίνεται να είναι, μάλλον το ζορίζω να βρω κάτι που δεν υπάρχει.