Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δίσκοι του 2009, που άκουσα το 2010...

...και που σίγουρα αν τους άκουγα μέσα στο 2009 θα ήταν στη λίστα μου με τα καλύτερα της χρονιάς. Αλλά πόση πληροφορία άραγε να αντέξει το κατακαημένο αυτί μου? Έχει βέβαια αρκετό καιρό που τους άκουσα, αλλά συνεχίζω να τους ακούω με όρεξη. Μιλάω για το "Hospice" των Antlers και το "Wall of Arms" των Maccabees. Το πρώτο μάλιστα το έμαθα μέσω της μπλογκόσφαιρας (No 16) και νομίζω πως δικαιωματικά λαμβάνει το βραβείο καλύτερου άλμπουμ που γνώρισα μέσω της διαδικασίας αυτής και μόνο. Αλλά και το "Wall of Arms" -σαν πολύ αδικημένο δε είναι στην ψηφοφορία?- είναι ένα μεστό indie rock διαμαντάκι, με όλα του σχεδόν τα τραγούδια να μπορούν να βγουν ως single. Αρκετά δύσκολο να προτείνω ένα μόνο τραγούδι και για τα δύο άλμπουμ, ειδικά για το "Hospice" που είναι και concept album, αλλά θα βάλω δύο από τα πιο γνωστά τους.






5 σχόλια:

dery είπε...

είναι τόσο απίστευτα πολλές όλες αυτές οι μουσικές που κρύβονται εκεί έξω, που πραγματικά μια ζωή δε φτάνει για να προλάβουμε να τις ακούσουμε όλες! αδιανόητοι και οι 2 δίσκοι! αδιανόητοι! (ιδίως ο πρώτος)

είσαι ο μέντοράς μου επί της μουσικής! :) ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια (ok, αυτιά είναι, αλλά λέμε τώρα).

να κάνω ένα request, plzzz; γίνεται ίσως να (σκεφτείς) να βάλεις ιεραρχική αρχειοθήκη στο ιστολόγιο; κάνει πιο εύκολο το ψάξιμο, νομίζω. (ήθελα να δω την 20άδα σου για το '09, πάλι.)

τους legends άραγε τους άκουσες; τους fanfarlo; (απ' το 2009 κι αυτοί)

σόρρυ για το μεγάλο, ότι να ' ναι, σχόλιο. φαντάζομαι, σας τα πρηξα. (μπα, ιδέα σου!)

kostasK είπε...

Να σαι καλά Dery για τα καλά σου λόγια.

Τους fanfarlo τους ξέρω και μ'αρέσουν πολύ. Μπάντα που έχει στο εξώφυλλο του ντεμπούτου της φωτογραφία της αδερφής του τραγουδιστή των sigur ros, δε μπορεί παρά να μου αρέσει! Μια που το έφερε η κουβέντα: η αδερφή του τραγουδιστή των SR λέγεται sigurros. Ναι, από αυτήν τη μικρούλα πήραν το όνομά τους!

Όσο για τους Legends, θενκξ γιου για το info, δεν τους ήξερα, αλλά ήδη ΜΕ φαίνονται πολύ ενδιαφέροντες.

Γενικά, σε βρίσκω λίγο φανατικό της Swedish Pop ή ΜΕ φαίνεται? :))

Υ.Γ. γράψε πάνω αριστερά στο search απλά "best of" και θα σου βγάλει τα ποστς που θέλεις.Γενικά χρησιμοποιώ πολύ τα key words για να είναι εύκολο να βρίσκω κι εγώ τα πάντα μέσα από το search.

mike. είπε...

Aπό μια εκπομπή που κάνω εδώ στην κομοτηνή που βρίσκομαι είχα το hospice κορυφαίο της χρονιάς (υποκειμενικά όλα!).. ποτέ δεν θα έχουμε όλη την πληροφορία, κι ακόμα κι αν τα καταφέρουμε δεν θα μπορούμε να την διαχειριστούμε και να την αφομοιώσουμε, να την κάνουμε "δική μας". το δεύτερο άλμπουμ που προτείνεις δεν το έχω καν ακουστά :-Ρ θα το ψάξω.. καλησπέρες!
ένας περαστικός της βλογ-όσφαιρας :-)

ΠανωςΚ είπε...

Καλέ των Αντλερζ ήταν δισκάρα.
Τώρα για τη Μακαμπί, τι να πω; Μόνο τον Τζάμσι θυμάμαι.

kostasK είπε...

Ακριβώς όπως το λες είναι Mike. Δεν έχει εντέλει και νόημα απλά να τα περνάμε όλα ένα χεράκι, χάνοντας έτσι την ουσία. Πιστεύω θα σ'αρέσουν οι μακκαβαίοι.

Πανωκάτε, βάρα κι εσύ λοιπόν. Εβεριμπόντι δις βλογσφιρ λιστεντ το δις αλμπουμ εξεπτ του μι! Μα ναι σου λέω, η Μακάμπι γι'αυτό έχει πέσει τελευταία: σταμάτησαν να χρηματοδοτούν το μπάσκετ και τα δίνουν για καλούς δίσκους!