Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Μην εγωτίζεις άτιμε κερδοσκόπε!


http://fc02.deviantart.net/fs8/i/2005/332/2/8/SUPER_AWSOME_DJ_ID_by_DJ_Anarchy.png

Πρόσφατα διάβασα τον "Αναρχικό των δύο κόσμων" (εκδ. Parsec), ένα πολιτικό μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας της Ούρσουλα Λε Γκεν. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά αναφέρω μόνο ότι μέσα από το βιβλίο η συγγραφέας προσπαθεί να δώσει ζωή σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι αρχές της αναρχίας (καλό, ε?? θα πέσει φωτιά να με κάψει), βασιζόμενος στην συλλογικότητα και την αλληλεγγύη των κατοίκων του. Ουσιαστικά τολμά μια σύγκριση αυτού του "ουτοπικού" κόσμου με τον δικό μας τον γνωστό. Δε θα μείνω ούτε στα συμπεράσματα που μπορείς να βγάλεις από το βιβλίο, ούτε στις όποιες -λίγο αφελείς για μένα- διαπιστώσεις που ουσιαστικά κάνει η συγγραφέας για την κατάσταση των σημερινών κυβερνήσεων και του γενικότερου στάτους κβο. Από την πλευρά της επιστημονικής φαντασίας πάντως, το βιβλίο ΜΕ άρεσε πολύ. Θα μείνω στις υποτιθέμενες βρισιές αυτού του αναρχικού κόσμου. Οι χειρότερες που θα μπορούσαν να δοθούν από τους κατοίκους εκείνου του φανταστικού πλανήτη είναι: "εγωτιστής", "ιδιοκτήτης" και "κερδοσκόπος".
Διακρίνω ότι τώρα τελευταία, μέσω των μίδια αλλά και των πολιτικών, όλοι ασπάζονται τον αναρχισμό. Σύσσωμη η πολιτεία κυνηγάει τους τρεις προαναφερόμενους τύπους ανθρώπων μετά βδελυγμίας:
Κυνηγάει τους "εγωτιστές", οι οποίοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν την ερώτηση στον εαυτό τους: "γιατί εγώ να πληρώσω το φόρο μου και ο γείτονας να τη γλιτώσει?".
Κυνηγάει τους "ιδιοκτήτες", οι οποίοι έκαναν το λάθος κάποια στιγμή στη ζωή τους να αποκτήσουν κάτι ιδίο. Τώρα το λάθος αυτό το πληρώνουν αδρά (βλ. τεκμήρια).
Κυνηγάει τους κερδοσκόπους, οι οποίοι -αν είναι ποτέ δυνατόν!- κάνουν σωστά στη δουλειά τους, προσφέροντας δηλαδή κέρδος στους πελάτες τους. Ακούω από παντού, ότι η σημερινή κατάσταση στη χώρα είναι αποτέλεσμα επίθεσης -ναι, τέτοιες εκφράσεις χρησιμοποιούνται- κερδοσκόπων που σκορπούν απλόχερα ανυπόστατες φήμες για την αφερεγγυότητα της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Newsflash φορ γιου αγαπητοί: η χώρα όντως είναι αφερέγγυα στο εξωτερικό (για το εσωτερικό το ξέραμε ήδη, αλλά δεν τους πείραζε τους έξω) εξ'αιτίας των καταστροφικών κυβερνήσεων της και όχι εξ'αιτίας των σημερινών φημών!
Και δεν είναι καθόλου τυχαίο γεγονός ή σύμπτωση που η Ε.Ε. ακόμα έχει στην άκρη του μυαλού της την αποπομπή μας από την ευρωζώνη. Κατά αντιστοιχία με το βιβλίο, αυτό θα αποτελούσε την εξορία μας σε άλλο πλανήτη.
Εγώ το μόνο συμπερασμα που μπορώ να βγάλω από όλα αυτά είναι ότι υπάρχει μια πολύ καλά οργανωμένη συνομωσία, μαζί και πίσω από την κυβέρνηση, η οποία μας ωθεί σε αλλαγή πολιτεύματος. Ο αναρχισμός που ονειρεύτηκε ο Μπακούνιν, ο Κροπότκιν, ο Μαλατέστα και όλη η παρέα τους, παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα!!
Εμπρός στον αναρχικό αγώνα αδέρφια!



Y.Γ. Τί? περίμενες να βάλω το τραγούδι των Sex Pistols? αφού δεν ήταν αναρχικοί αυτοί γιατρέ μου. Τουλάχιστον οι Chumbawamba είναι original.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι στα μίνδια, αλλά και οι κυβερνώντες πολιτικοί δεν λέγεται ακριβώς αναρχία, αλλά απλώς λαϊκισμός.

Για τα τεκμήρια που αναφέρεις, πάλι λαϊκισμός και παραπληροφόρηση είναι. Δες εδώ τον μπλε πίνακα. Ο Κόκαλης φορολογείται σαν να είχε 60.000 ευρώ. Ω μον ντιέ!

Η μεγάλη ιδιοκτησία δεν φορολογείται. Πρόκειται για μύθο.

kostasK είπε...

Συμφωνώ ανώνυμε, απλά το ποστ δεν είχε και τόσο σοβαρή διάθεση ανάλυσης όπως καταλαβαίνεις. Περισσότερο ειρωνικό ήταν ως προς την υποτιθέμενη διάθεση της πολιτείας και τις ταμπέλες της.

ΠανωςΚ είπε...

Δύο επιχειρήματα υπέρ του πόιντ της ανάρτησης: πρώτον, στα 15 μου δήλωνα αναρχοπασόκος (δική μου κοσμοθεωρια, άλλα ώρα θα την αναλύσουμε...) και δεύτερον και σημαντικότερον ο ίδιος ο ΠΡΟΠΟτζής υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει πολύ πρόσφατα αντιεξουσιαστής.

kostasK είπε...

Από σένα το περίμενα (άτιμε πάνωκάτε), από τον Χρυσοχοίδη όμως ποτέ! Βρε, που παέι ο κόσμος...?