Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Shearwater - The Golden Archipelago

File:Golden Archipelago.jpg

Όταν ξεκίνησα να γράφω για το άλμπουμ, είχα σκοπό να γράψω ένα από τα καλύτερα και πιο προσωπικά review που θα έγραφα ποτέ μου. Άρχισα με διάφορες πομπώδεις φράσεις και χαρακτηρισμούς, το προχώρησα σε πιο τεχνικά θέματα, μετά άλλαξα γνώμη και το γύρισα στη ψυχολογία, στα συναισθήματα που μου προκλήθηκαν, σε εκθειασμούς και γενικότερες αμετροέπειες.

Control-a και delete.

Παπαριές! Πως μπορείς να περιγράψεις με ψυχρές λέξεις και φράσεις τη μουσική? Τί σκατά κάνουμε όλοι εμείς που υποτίθεται γράφουμε γι'αυτά τα πράγματα? Μαλακίες κάνουμε. Μπορείς εύκολα να θάψεις ένα άλμπουμ, να πεις τι δε ΣΕ άρεσε, τι θα έπρεπε να υπήρχε. Πως όμως περιγράφεις την πραγματική μουσική σε μία από τις πιο ολοκληρωμένες της μορφές? Απλά δεν μπορείς κι όποιος λέει το αντίθετο, ας κάτσει να ακούσει -πραγματικά και αληθινά όμως- το "Golden Archipelago" και μετά να έρθει να μου το εξηγήσει.
"Δεν περιγράφω άλλο!" -κατά Χελάκη. Απλά ακούστε το.



Υ.Γ. Ναι, ίσως το άλμπουμ της χρονιάς να μας ήρθε ήδη από τον Φεβρουάριο.

2 σχόλια:

ΠανωςΚ είπε...

Κάτι παίζει και δεν ξέρω τι... Πολλοί σπουδαίοι δίσκοι βγήκαν στο πρώτο δίμηνο του 2010. Υποπτο αυτό.

(αυτούς δεν τους είχα ακούσει, αλλά σιγα μετά απ' ό,τι άκουσα στο βιντεο, αναμένται επένδυση...)

kostasK είπε...

Η οποία επένδυση αξά θα είναι σίγουρα κερδοφόρα. Αν δεν έχεις ακούσει καθόλου shearwater, άκου οπωσδήποτε και το προηγούμενο άλμπουμ τους "Rook" και το ακόμα πιο παλιό "Palo Santo". Εκπληκτικά όλα τους.

Δε θέλω να το ματιάξω, αλλά το 2010 αναμένεται να είναι από τις καλύτερες χρονιές ever με τα άλμπουμς που ήδη βγήκαν και με αυτά που περιμένουμε