Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Πλλλάκα ΜΕ κάνεις?! (ή αλλιώς: τα χειρότερα εξώφυλλα του 2008)

Άντε, το ξέρω ότι υπάρχει τεράστια αγουστιά και κιτσαρία σε όλο τον κόσμο, αλλά το να βραβεύεις την αγουστιά και την κιτσαρία είναι κάτι που με ξεπερνά. Τί μύγα με τσίμπησε θα ρωτήσεις, ε?
Σκεφτόμουν που λέτε να κάνω ένα ποστ με τα καλύτερα εξώφυλλα της χρονιάς και επειδή με χαρακτηρίζει τερατώδης εμπάθεια και κακία, το ποστ θα στόχευε κυρίως στα χειρότερα εξώφυλλα του 2008. Εκεί που έκανα βόλτα με τη σανίδα του σερφ μου για να μαζέψω υλικό, έπεσα πάνω στο art-vinyl, το οποίο κάθε χρόνο βγάζει τη δικιά του best-of λίστα με εξώφυλλα. Η πρώτη θέση είναι σεβαστή (fleet foxes), αν και δεν πρόκειται για κάποιο artwork, αλλά για έναν πίνακα ζωγραφικής. Τεσπα, είναι τουλάχιστον όντως πανέμορφο. Αλλά από εκεί και πέρα έφριξα!
Τρία από τα covers της δικής του καλύτερης δεκάδας θα ήταν στη δική μου χειρότερη. Μιλάω για το Viva La Vida (Coldplay), The Seventh Tree (Goldfrapp) και το εμετικό -στην κυριολεξία όμως- Santogold (εεεε, της Santogold).
Οι πρώτοι μου πήραν έναν ιστορικό και πανέμορφο πίνακα του Ντελακρουά και φώναξαν τον Νικήτα τον μπογιατζή να πετάξει πάνω του την άσπρη μπογιά που περίσσεψε από το προχεσινό σοβάντισμα.
Η Alison Goldfrapp από την άλλη μπερδεύτηκε. Τις είπαν ότι έπρεπε να βρει φωτό για το εξώφυλλο, αλλά αυτή κατάλαβε ότι έπρεπε να βρει τις περσινές φωτογραφίες από το πάρτυ μασκέ που είχε πάει ντυμένη πειρατίνα για να τρομάξει κάτι πιτσιρίκια. Και μου κάνει εντύπωση, γιατί ο φωτογράφος που ήταν υπεύθυνος (Serge Leblon) είναι -κατά τ΄ άλλα- φοβερός.
Καλά, της Santogold δεν το σχολιάζω καν. Όπως είχε πει κάποτε ο Τσάντλερ κοιτώντας τον Τζόι ντυμένο καλικάντζαρο: "too many jokes....i'm blocked".
Άσε που μου έχει και το καλύτερο για πολλούς εξώφυλλο της χρονιάς μόλις στην 11η θέση (φυσικά μιλάω για το 'The Age of The Understatement')
Πάλι καλά που δεν έβαλαν και το "Oracular Spectacular" των MGMT (μακράν το χειρότερο της χρονιάς. Είναι σοβαρότατος λόγος για να μην αγοράσεις ΠΟΤΕ το άλμπουμ και απλά να το καντεβάσεις).
Μ'αυτά και με τ΄άλλα (ποια?), έχασα την όρεξη για καλύτερα και ανεβάζω τα χειρότερα. Αμάν πια!

No. 1: MGMT - Oracular Spectacular

No. 2: Devendra Banhart - Megapuss

No. 3: Santogold - Santogold

No. 4: Goldfrapp - The Seventh Tree

No. 5: Coldplay - Viva La Vida

No. 6: Deerhunter - Microcastle

No. 7: Kings 0f Leon - Only by the Night

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι θα ελεγα οτι το deerhunter μπαινει στα καλυτερα εξωφυλλα της χρονιας! :)

kostasK είπε...

Ναι ε? Εμένα μου θυμίζει ένα πάλαι ποτέ άσπρο πουκάμισο που το έπλυνα καταλάθος με μια κόκκινη μπλούζα (όχι πως φοράω κόκκινα, αλλά λέμε τώρα)! :)

River Phoenix είπε...

Όλο καλυτερα και χειρότερα βλέπω παντού...καμιά λίστα με τα χλιαρα και αδιάφορα δεν θα φτιάξει κανείς;

kostasK είπε...

River πολύ καλή ιδέα έριξες! Αν και επειδή είμαστε υπεράνω, δεν ασχολούμαστε με μετριότητες, αλλά θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα. Θα το επεξεργαστώ και θα επανέλθω!

Ανώνυμος είπε...

και για καθε εξωφυλλο μια ατακα
mgmt)ασπρη καλτσα και κοπανα
devendra)megapoust
santagold)emetostop
goldfrap)φραπες και γοητεια
coldplay)τριζουν τα κοκκαλα του λορδου χεστον
deerhunter)ηρα με κοκκα σε βλεπω σαν την μποκα
king of leon)βλαχοκαβουρογαμοσαυροι

kostasK είπε...

kapetank, απλά αφιέρωσες! Έπεσες διάνα σε όλα λέμε! Εκτός από τη Μπόκα δλδ...
Γιατί παρακαλώ? τί παραπάνω έχει η Μπόκα από τη μεγάλη ομάδα του Ηρακλέως? ε? Ε????

ΠανωςΚ είπε...

Ερ. "τί παραπάνω έχει η Μπόκα από τη μεγάλη ομάδα του Ηρακλέως?"

Απ. Φιλάθλους, διοίκηση, φράγκα. Επίσης το όνομα του Ηρακλή δεν αναγραμματίζεται Μπόκα, όπως μπορεί να αναγραμματιστεί το Μπάοκ...

kostasK είπε...

αξά, εν μέρει δίκιο έχεις.
Όμως ούτε η Μπόκα, ούτε ο ΜΠακατανόμαστος, δεν έχουν το ίδιο όνομα αν αλλάξουμε θέση ανάμεσα στο πρώτο και το τελυταίο γράμμα (μόνο σε αιτιατική/γενική).Σε τάπωσα ε??! (...μη σχολιάσεις κι άλλο, θα ΣΕ κρατήσω μούτρα!) :)))

mercury είπε...

ΤΟ MGMT ΕΙΝΑΙ 2 ΨΥΧΕΣ ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ

kostasK είπε...

Mercury, άμα είναι έτσι τους παρεξήγησα: εγώ νόμισα ότι ήταν απλά gay! :))

welcome!