Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

TV on the radio - Dear Science


Θα τολμήσω την ιεροσυλία: οι TV on the radio είναι ίσως ότι πιο κοντινό έχει βγει στον David Bowie. Και δεν το λέω αυτό μόνο για το ντουέτο που έκαναν μαζί στον προηγούμενο δίσκο τους ('province' από το 'Return To Cookie Mountain'), αλλά και για όλη την μέχρι τώρα πορεία τους. Αν θα μπορούσα να κρατήσω ένα μόνο χαρακτηριστικό του Bowie, αυτό θα ήταν ότι κάθε φορά που ακούω δίσκους του νομίζω ότι τον ακούω για πρώτη φορά. Έχει πάντα κάτι να μου πει, χωρίς να καταντά "πειραματικός" και εντέλει κουραστικός. Το ίδιο γίνεται και με τους τρεις - ως τώρα - δίσκους των TV on the radio και αυτό βλέπω να γίνεται και με τη νέα τους δουλειά, το "Dear Science".
Κυκλοφόρησε πριν 2 μέρες από την 4AD και ήδη οι κριτικές που λαμβάνει είναι διθυραμβικές. Ως τώρα το έχω ακούσει μόνο on-line (εδώ), γι' αυτό δεν μπορώ να πω και πολλά μέχρι να αγοράσω το άλμπουμ. Οι πρώτες εντυπώσεις μου όμως είναι παραπάνω από καλές. Μάλλον θα βάλει υποψηφιότητα κι αυτό για τα καλύτερα της χρονιάς.

Ακούστε εδώ το 'family tree'


3 σχόλια:

River Phoenix είπε...

Ήδη παίζει απο χθες στο player μου και είναι σούπερ...να φανταστείς τόσο καλό που σκεφτομαι να σπάσω το σουηδικό σερί μου για να τους κάνω review!!

kostasK είπε...

Και καλά θα κάνεις River, γιατί κι εγώ όσο τον ακούω (το απόγευμα λέω να πάω να παρω τον δίσκο) τόσο περισσότερο ΜΕ αρέσει.

ΠανωςΚ είπε...

Κουραστικοί δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Ζαλιστικοί θα έλεγα. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι και καλό κάποιες φορές. Thumbs up για τους TV on the Radio, με μια μικρή επιφύλαξη όμως...