Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

Chuck Palahniuk και Radiohead: 2 σε 1


Καλημέρα σε όλους!

Το muz!cOn επέστρεψε από τις διακοπές του (γαμώ την τύχη μου μέσα) και πλέον οι παραλίες είναι ελεύθερες και για τους υπόλοιπους θνητούς. Κάποιες αναφορές που λένε ότι τις μέρες που έλειπα δημιουργήθηκαν παλιρροϊκά κύματα κρίνονται ως αβάσιμες.

Με το που επέστρεψα λοιπόν, μια πολύ ευχάριστη είδηση με περίμενε: ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς (Chuck Palahniuk) - ναι, ναι...αυτός που εκτός των άλλων έγραψε και το "Fight Club" - και μία από τις αγαπημένες μου μπάντες (Radiohead) θα συνεργαστούν μαζί στην ταινία "Choke", στην ομώνυμη μεταφορά του μυθιστορήματος που έγραψε ο πρώτος. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή που πήρε το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο περασμένο φεστιβάλ του Sundance και γενικώς έχει τρελάνει στην ανυπομονησία το "cult" κοινό.

Ο μέχρι πρότινος μόνο ηθοποιός Clark Gregg έχει αναλάβει τη μεταφορά του βιβλίου σε σενάριο, ενώ με το "Choke" θα κάνει και την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα. Για το ρόλο του πρωταγωνιστή της μαύρης κωμωδίας δε θα μπορούσαν να βρουν κάποιον καταλληλότερο από τον Sam Rockwell, ενώ το βασικό cast συμπληρώνεται από τις Angelica Houston και Kelly McDonald. Δείτε εδώ το storyline.

Που κολλάνε οι Radiohead? Ααα, το ξέχασα αυτό. Ο Thom Yorke και η παρέα του έχουν αναλάβει να γράψουν τη μουσική για την ταινία, 9 τραγούδια της οποίας είναι ήδη έτοιμα. Ο ίδιος ο Palahniuk ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια της συγγραφής του "Choke" άκουγε επαναλαμβανόμενα το "Creep".

Chuck Palahniuk, Sam Rockwell, Angelica Houston, Radiohead...... τί άλλο μπορεί να ζητήσει ένας ταπεινός πλην τίμιος φαν του είδους σαν εμένα??

Επειδή είναι αναξάρτητη η παραγωγή, δεν γνωρίζω αν θα προβληθεί κανονικά στις αίθουσες (αυτές χάνουν). Πάντως κάτι ακούγεται για τα τέλη Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη...

"Αν αυτή η ταινία δε σας αγγίξει, τότε αρχίστε να αγγίζετε τον εαυτό σας"

Δείτε παρακάτω το trailer του "Choke".




6 σχόλια:

scarface είπε...

Ωραία νέα μας έφερες από τις διακοπές, περιμένω και εγώ να το δω.
Θα τη βρούμε στο νετ απο Σεπτέμβρη φαντάζομαι.

kostasK είπε...

Ή έτσι θα γίνει, ή στην καλύτερη να το δούμε σε κανα "Μακεδονικό" ή "Βακούρα" (κλασσικοί 'cult' κινηματογράφοι της Θεσσαλονίκης που προβάλλουν ανεξάρτητες παραγωγές)

ΠανωςΚ είπε...

Αμα είναι να αγγίζουμε τον ευατό μας, τότε τη μουσική θα τη γράψουν οι Divinyls...

(καλή φάση ακούγεται πάντως, λόγω Παλανιουκ, κυρίως...)

kostasK είπε...

Πάντως το βιβλίο είναι πολύ καλό. Επίσης, λατρεύω όμως τον Rockwell (δείτε οπωσδήποτε το confessions of a dangerous mind=ταινιάρα)

River Phoenix είπε...

καλως επέστρεψες...

το είχα δει πριν κανά μήνα το τρειλεράκι...καλό φαίνεται...το βιβλίο είχε αρκετή πλάκα...γενικότερα μ'αρέσουν οι εμμονές του palahniuk..

kostasK είπε...

Όσο "εμπορικός και καλά" να γίνει, ο τύπος είναι μεγάλος συγγραφέας ότι και να λέμε...

Υ.Γ. Καλώς βρεθήκαμε!