Πέμπτη 24 Απριλίου 2008

Κίτρινη κάρτα στο Synch

Νά μαστε πάλι εδώ....Στην καθημερινότητά μας,στη ρουτίνα μας, στις μικρές χαρές και λύπες μας. Όσοι δεν έχετε πάει Βερολίνο το συστήνω ανεπιφύλακτα. Άλλη πόλη, άλλος κόσμος, άλλη κουλτούρα και πολύ - μα πολύ - τέχνη και μουσική. Αξίζει...
Τώρα βέβαια θα μου κάνετε το εύλογο ερώτημα: "τί σκατά έκανες ρε Καραμήτρο στο Βερολίνο και γύρισες με γκρίνια?". Αλλά πώς να μην γκρινιάζω όταν ήρθα και είδα το πρόγραμμα του synch, που τόσο έχω εξυμνήσει για το φετινό του line-up. Ούτως ή άλλως εμένα κυρίως η πρώτη μέρα με ενδιαφέρει (όχι πως οι άλλες είναι αδιάφορες) ελέω happy mondays, holy fuck, yo la tengo και Liars. Αλλά κύριοι διοργανωτές του φεστιβάλ μπορείτε να μου πείτε γιατί, ενώ θα έχω πληρώσει τουλάχιστον 40 ευρώ, τελικά θα καταφέρω να δω μόνο δύο ή τρεις στην καλύτερη από αυτούς? Είναι επιτέλους τόσο μεγάλο φεστιβάλ, που τα γκρουπς δεν χωρούσαν σε ένα stage? Γιατί να πρέπει να διαλέξω ποιον θα δω ανάμεσα σε μόλις 5 ονόματα (και να φανταστείτε δεν βάζω καν το τρίτο και τέταρτο stage με τους dj's στον χώρο του Παλαμά και του αμφιθεάτρου)?
Και εξηγούμαι: σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 20:15-00:30 παίζουν οι Yo La Tengo και οι Happy Mondays στην αυλή, ενώ στον Open Air παίζουν - ακριβώς τις ίδιες ώρες - οι Ρόδες, οι Liars και οι Holy Fuck. Και τώρα μπαίνει το δίλλημα: οι θεατές τί πρέπει να κάνουν? Να καθήσουν σε έναν μόνο χώρο κρατώντας μια ίσως καλή θέση αλλά χάνοντας τα άλλα γκρουπς, ή να αρχίσουν να πηγαινοέρχονται ανάμεσα στα δύο (ή τρία, ή τέσσερα) stages με την ελπίδα ότι θα ακούσουν 2-3 τραγούδια από τον καθένα,αλλά τίποτα ολοκληρωμένο?
Στο εξωτερικό το κάνουν αυτό γιατί σε μια μέρα έχουν να εμφανιστούν περίπου 50-60-70 μπάντες και το θέμα πλέον είναι πρακτικό. Εσείς γιατί το κάνετε?
Σίγουρα σε ένα φεστιβάλ το χρονοδιάγραμμα δεν είναι τόσο δεσμευτικό, όμως σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να δει όλα τα γκρουπς σε όλη τη διάρκειά τους.
Απλά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Κάποιοι θα δώσουν 40 και 45 ευρώ (στο ταμείο) για να δουν τα μισά από τα 5(!) ονόματα που θα φέρετε!
Κίτρινη κάρτα λοιπόν στο synch και το λέω με μεγάλη λύπη, καθώς φαινόταν ότι φέτος η πρώτη μέρα(τουλάχιστον) θα τα έσπαγε. Θα το σκεφτώ πολύ αν το χρώμα της κάρτας αλλάξει σε κόκκινο...

Για του λόγου το αληθές παραθέτω το πρόγραμμα της πρώτης μέρας για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα:

ΑΥΛΗ

20.15 -22.15 YO LA TENGO (live) - USA

22.45 -00.30 HAPPY MONDAYS (live) - UK

OPEN AIR 2

20.15 - 21.15 RODES (live) - GR

21.45 - 22.45 LIARS (live) - USA

23.15 - 00.30 HOLY FUCK (live) - CA

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να κατσεις να δεις τους your hand in mine ρε,που ειναι κ δικοι μας!!!

kostasK είπε...

Γκρινιάτη μου Bou εσύ!

Τα ξέρω τα παιδιά (μουσικά εννοώ),τους είχα δει και στο φεστιβάλ που έπαιξαν τον Νοέμβριο. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να βγάζουν και άλμπουμ φέτος.

Δυστυχώς όμως δεν θα τους προλάβω στο synch, γιατί θα φύγω για Αθήνα αφού σχολάσω από τη δουλειά. Άρα προλαβαίνω μόνο τα βραδυνά.Άσε που εμφανίζονται και στο μουσείο μπενάκη που δε βολεύει - από όσο ξέρω - με το Γκάζι.

Εσύ από που τους ξέρεις?

kostasK είπε...

ΑΚΥΡΟ !!

Την Κυριακή παίζουν τα παιδιά,έκανα λάθος. Τελικά θα πάω και σ'αυτούς μάλλον! :))