Τρίτη 1 Απριλίου 2008

Οι Spinal Tap στην Αθήνα!

Βρε για δες καιρό, ή μάλλον ημέρα, που διάλεξαν να ανακοινώσουν το μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού!
Φημολογούνταν καιρό, ακυρώθηκε πόσες φορές, ξεσπάσαν μέχρι και κόντρες μεταξύ των διοργανωτών, όμως τελικά η onstage production ήταν η κερδισμένη του πληστηριασμού. Το αποτέλεσμα είναι ότι η μεγαλύτερη ίσως glam rock μπάντα των 70's - 80's θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά τη χώρα μας, μετά από την μνημειώδη συναυλία τους στη Νέα Φιλαδέλφεια το 1987 (Rock In Athens III).
Αθάνατοι ύμνοι όπως τα "Stonehenge", "Sex Farm", "(Listen to the) Flower People" και "Tonight I'm Gonna Rock You Tonight", θα ακουστούν για μία ακόμα φορά και μάλιστα ίσως για τελευταία, καθώς η μπάντα ανακοίνωσε ότι αυτή θα είναι η τελευταία τουρνέ τους. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο frontman του γκρουπ David Hubbins είναι γνωστός υποστηρικτής του Μπάρακ Ομπάμα και ότι έχει αποφασίσει να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος κυβερνήτης της πολιτείας Ντακότα. Και βλέποντας το παράδειγμα του "Εξολοθρευτή", γιατί όχι? Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι οι Spinal Tap είναι το τρίτο συγκρότημα σε πωλήσεις δίσκων στην Αμερική, μετά τους Eagles και τον Elvis.
Για όσους δεν τους ξέρετε, μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσω της ταινίας-βιογραφίας που έκανε ο Rob Reiner για το γκρουπ, η οποία βέβαια και απέσπασε τα Όσκαρ μουσικής επένδυσης και ειδικών εφφέ.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ηρώδειο στις 27 Ιουνίου, ενώ support θα παίξουν οι επίσης γνωστοί στην underground σκηνή, οι 'The Rutles'.
Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε και το επίσημο fun club του συγκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: