Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Review: Sivert Hoyem & Dr Feelgood.... 2 σε 1!

Μετά από πολλές διαφορετικές κληρώσεις και διαγωνισμούς που κατά καιρούς παίρνω μέρος, συνήθως χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε χθες η ώρα να κερδίσω κι εγώ το καημένο μια πρόσκληση για την unplugged συναυλία του Sivert Hoyem. Πρόκειται για τον τραγουδιστή των γνωστών μας Madrugada, ο οποίος δοκίμασε για πρώτη φορά - όπως μας είπε - να παίξει μόνος του με μοναδική συντροφιά την κιθάρα του. Η είσοδος στο Principal - όπου και τελικά έγινε το live, αντί του Μύλου - γινόταν αποκλειστικά με προσκλήσεις, χωρίς ακόμα να καταλάβω τον λόγο. Τυπώθηκαν 300 διπλές προσκλήσεις, αλλά νομίζω ότι βρέθηκαν περισσότερα από 600 άτομα στο club. Είμασταν "μια ωραία ατμόσφαιρα" εν ολίγοις, μεταξύ συγγενών και πιστών φίλων των Madrugada κυρίως και του Hoyem δευτερευόντως.

Στα του live τώρα, ο Hoyem έμοιαζε να παίζει την κιθάρα του όπως ακριβώς θα έπαιζε και μπροστά στην παρέα του,ένα καλοκαιρινό βράδυ στην παραλία. Χωρίς ιδιαίτερο επαγγελματισμό,χωρίς soundcheck και με κάποια λάθη στα τραγούδια. Αν όμως αυτά τα χαρακτηριστικά συνήθως αποτελούν αρνητικά στοιχεία, κάποιες φορές λειτουργούν εποικοδομητικά. Για την 1 ώρα και 20 λεπτά που διήρκεσε η συναυλία, το πάτωμα του Principal ήταν η άμμος που βύθιζε τα μισοτελειωμένα κουτάκια μπύρας, το κοινό ήταν η παλιοπαρέα που σιγοτραγουδούσε τα τραγούδια και έκανε παραγγελιές, ενώ ο Hoyem ήταν το "παλικάρι" που εκτός από Τρύπες και Παύλο, ήξερε να παίζει και τραγούδια των Madrugada.
Η ασταμάτητη επικοινωνία του με τον κόσμο ήταν αυθεντική, ενώ είχε πάντα και μια ιστοριούλα να πει για το τραγούδι που θα έπαιζε στη συνέχεια. Τα "giamas" πήγαιναν σύννεφο, και - όπως ομολόγησε ο ίδιος - ήταν αιτία να κάνει και 1-2 μικρολαθάκια. Η επιβλητικά βραχνή "nickcave-ish" φωνή του μας ταξίδεψε στα τραγούδια των Madrugada, στις δικές του solo δουλειές, καθώς και σε 1-2 cover songs από καλλιέχνες που τον σημάδεψαν.
Εν τέλει το κοινό έφυγε ευχαριστημένο ...και ....μπλα....μπλα.......

Τι?? Ποιος έφυγε? Η έκπληξη της βραδυάς δεν ήταν ο Hoyem. Ούτως ή άλλως γι'αυτόν πήγε ο κόσμος.Εκεί όμως που χαιρετούσαμε τον Hoyem και μας χαιρετούσε κι αυτός, κάνουν την εμφάνισή τους οι Dr Feelgood! Από όσο ξέρω ήταν να εμφανιστούν σήμερα κάπου, αλλά κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής προφανώς τους έφερε μπροστά μας. Και εκεί που το μυαλό του καθένα μας έκανε τα δικά του νοσταλγικά ταξίδια με τις νότες του Hoyem, ήρθαν οι Dr Feelgood για να τα γκρεμίσουν όλα με το ισοπεδωτικό τους rock'n'roll! Οι "all time classic" blues και oldschool rock'n'roll κλίμακες έστησαν ένα τρελό πανυγήρι πάνω στην telecaster του Steve που, σε συνδυασμό με την αεικίνητη παρουσία του εκρηκτικού Robert Pane (ο διάδοχος του Eric Burdon στους Animals), έκαναν τους πάντες στο Principal να χορεύουν (με κάποια ευχάριστα διαλείμματα από blues μελωδίες).
Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ηχητικά συναυλίες - και μάλιστα απρόβλεπτες - δεν μπορούν παρά να μετατρέψουν ένα κλασσικό σαββατόβραδο σε μια ολοκληρωμένη μουσική εμπειρία. Ακολουθεί το set list του Sivert Hoyem. Για τους Dr Feelgood δε μπορώ να σας βοηθήσω γιατί χόρευα!


Love, Leave Me Alone
Song for Cornelis
What's On Your Mind
Beat The Retreat (Richard Thompson cover)
Into The Sea
Terraplane
First Day Of Sommersault
Honey Bee
I've Been Meaning To Sing You The Song
The Kids Are On High Street

encore:
Strange Color Blue
Look away Lucifer
Majesty

Υ.Γ. Συγνώμη για τις άθλιες φωτογραφίες, είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης, του υπερκαταναλωτισμού και της υποβολής που προωθούν τα μίντια για να δημαγωγήσουν τον κόσμο, ώστε να αγοράσει κινητό αντί ψηφιακής κάμερας!Εν ολίγοις....μάπα το καρπούζι με τα 2 mega pixel!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:):)

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Κοντε,ειπε κανεις οτι η φωτογραφικη των κινητων ειναι αντιστοιχης ποιοτητας με των ψηφιακων φωτογραφικων;;;Κ ειδικα σε συνθηκες ελλειπους φωτισμου κ καπνου...Κ παλι μια χαρα ειναι οι φωτογραφιες!Αντε,γκρινιαρη!

kostasK είπε...

Έγινε κι αυτό....
Ο bou να λέει εμένα γκρινιάρη...
Πρέπει να κοιταχτώ!!