Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ονειρο 50.000.000 δολλαρίων...


Εδώ και 50 περίπου χρόνια,ο τύπος της φωτογραφίας(στην οποία εξετάζει έναν δίσκο των Rolling Stones που κοστίζει 10.000$) χτίζει μια συλλογή,για την οποία θα σκότωνα για να την αποκτήσω(κάποιους κιόλας με ιδιαίτερη ευχαρίστηση :-).
Κι αυτό γιατί έχει συγκεντρώσει μόνο 3.000.000 δίσκους και κάτι ελάχιστα CD (300.000 για την ακρίβεια) στο σπίτι του.Ή μάλλον για να ακριβολογώ, σε μία αποθήκη που έχτισε για αυτό τον σκοπό στο Pittsburgh.Είχε βάλει σκοπό της ζωής του να μαζέψει ότι μουσικό διαμαντάκι μπορούσε να βρει, από όλα τα είδη της μουσικής και από όλες τις εποχές που έζησε.Δεν ξέρω αν τα κατάφερε στο απόλυτο, αλλά πάντως αν ενδιαφέρεστε να μάθετε,μπορείτε να αγοράσετε τη συλλογή αυτή. Για λόγους υγείας, όπως εξηγεί ο ίδιος, αποφάσισε να πουλήσει την αγαπημένη του συλλογή στο ebay η οποία κοστολογείται στα 50.000.000 δολλάρια περίπου,ενώ ευχή του είναι να πάει σε κάποιο μουσείο στο οποίο θα μπορεί να γίνει έκθεμα.
Οι τίτλοι των τραγουδιών ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια (!), ενώ μέσα θα βρείτε και κάποια από τα σπανιότερα και ακριβότερα βινύλλια του κόσμου.Περισσότερο από το μισό υλικό της συλογής είναι άθικτο. Υπολογίστηκε ότι θα χρειαστεί μόλις 58 χρόνια κάποιος που θέλει να ακούσει όλα τα τραγούδια (το ένα τραγούδι πίσω από το άλλο)!
Άντε,τί περιμένετε?Η δημοπρασία στο ebay έχει ξεκινήσει και προς το παρόν η υψηλότερη προσφορά είναι λίγο πάνω από τα 3.000.000$.
Εδώ θα βρείτε και τη σελίδα του,που εξηγεί κάποια επιπλέον πράγματα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και απ'ότι βλέπω η δημοπρασία μόλις τέλειωσε! Οπότε ο αγοραστής jopsoup (αυτό είναι το nick) του στο ebay θα μπορεί να ακούει 58 χρόνια non-stop μουσική με ΜΟΝΟ US $3,002,150.00 ή αλλιώς με 2.026.700 ευρώ!

Υ.Γ. Σιγά το ποσό! Ο Θέμος θα μπορούσε να αγοράσει 2 τέτοιες συλλογές...

kostasK είπε...

Η δημοπρασία έκλεισε προγραμματισμένα.Δεν ξέρω ακριβώς τί διαδικασία ακολούθησε,αλλά αν διαβάσεις στο τέλος τί λέει,θα δεις αυτό:
"Quite frankly, we welcome the prospect of no bids at this time. The collection will fetch a higher price when it's re-listed."
Επίσης εκεί λέει ότι ο συλλέκτης δέχτηκε και απέρριψε πριν λίγα χρόνια μια προσφορά των 28 εκατομμυρίων δολλαρίων.Άρα έχει μέλλον ακόμη η τιμή....

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω να πουλαει και την αποθηκη μαζι γιατι δεν παιζει να μετακινησει καποιος ολη αυτη την συλλογη!!

Ανώνυμος είπε...

Anarotiemai an tin akouse pote olokliri..

Ανώνυμος είπε...

δε παίζει με τίποτα να την άκουσε όλη.Στο άρθρο λέει ότι χρειάζεται 58 χρόνια κάποιος για να ακούσει όλα τα τραγούδια το ένα πίσω από το άλλο!Δηλαδή για 58 χρόνια της ζωής σου δεν μπορείς ούτε τουαλέτα να πας!