Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

#2 by kostask: Hey Colossus - Dances/Curses

 


   Συνέχιζε να βρέχει ασταμάτητα. Είχε αργήσει περισσότερο από όσο ήθελε όταν έφτασε επιτέλους στο εργαστήριο. Όπως το περίμενε, ο Ακομούρο σηκώθηκε από την καρέκλα δείχνοντας το ρολόι του και σχημάτισε το νούμερο 10 με τα δάχτυλα των χεριών του. Η Χάτσικο έδειξε προς στιγμήν έκπληκτη και τον μιμήθηκε δείχνοντας κι αυτή τα 10 δάχτυλα των χεριών της ερωτηματικά πριν τα κατεβάσει όλα εκτός τους δύο μέσους της. Ο Ακομούρο γρύλισε κάτι ακαταλαβίστικο και έκανε πως σημειώνει κάτι στο τεφτέρι του. 
   Είχε πολλή δουλειά να κάνει. Ειδικά από τη στιγμή που όλη της η δουλειά ως τώρα ήταν σκέτη αποτυχία. Γι αυτό είχε καταφύγει στις μυστικιστικές τέχνες του βιβλίου. Η απελπισία και όχι η περιέργεια ήταν που την οδήγησαν εκεί. Αλλά μιας και έφυγε κι αυτό από τη μέση, δεν είχε άλλη επιλογή από το να σκεφτεί έναν νέο τρόπο. Αυτή η πανδημία δε θα περνούσε μόνη της. Έπρεπε να βρει το εμβόλιο. Γέλασε μόνη της καθώς το σκέφτηκε αυτό, καθώς ήταν ψέμα φυσικά. Ο σκοπός της δεν ήταν άλλος παρά μια φαντασίωση: είχε πιστέψει μέσα της ότι το ηλίθιο βιβλίο θα της έδινε πληροφορίες για τους γονείς της, για το ποια ήταν και από που ερχόταν. 
   Δοκιμή Νο 843: συγκόλληση του ιογόνου στελέχους με το αντιγόνο ΡΝ74. Κοίταξε μέσα στο μικροσκόπιο. Καμία αντίδραση του ιογόνου ιστού. Φυσικά. 
   Μα πως είναι δυνατόν να ήλπιζε ότι θα μπορούσε να βρει κάτι χρήσιμο σε ένα βιβλίο που είχε προφανώς γραφτεί εκατοντάδες χρόνια πριν? Ανόητη Χάτσικο! σκέφτηκε από μέσα της και δάγκωσε το κάτω χείλος της για αυτοτιμωρία. 
   Δοκιμή Νο 844: συγκόλληση του ιογόνου στελέχους με το αντιγόνο ΡΝ75. Καμία αντίδραση. Ξανά. 
  Έφερε στο νου της την φράση που δεν είχε τελείως αποκωδικοποιήσει -αν υπήρχε κάποιος λόγος αποκωδικοποίησης δλδ. 
"ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥ, ΚΟΙΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΕΣΕΝΑ, ΧΑΤΣΙΚΟ, ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ"
   Η Χάτσικο νόμιζε ότι φτιάχνοντας τη συνταγή, με κάποιον μαγικό τρόπο θα κατάφερνε να δει σαν σε καθρέφτη τη ζωή κάποιου προγόνου της και έτσι να μάθαινε κάτι νέο για την ίδια. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βεβηλώσει ένα από τα πτώματα που κρατούσαν για έρευνα στο νεκροτομείο και να καταστρέψει μια ολοκαίνουρια χύτρα. Ξαναδάγκωσε στο ίδιο σημείο το χείλος της ώστε να πονέσει λίγο παραπάνω. 
   Ο Ακομούρο είχε αφήσει ανοιχτή την τηλεόραση να παίζει στο κανάλι της συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία του ιού. Η Χάτσικο είχε κουραστεί να το βλέπει και πλέον δεν έδινε σημασία. Ναι, οι νεκροί αυξάνονταν εκθετικά. Ναι, τα κρούσματα πληθαίναν. Ναι, λίγοι φορούσαν μάσκα. Κάθε μέρα το ίδιο. Δεν περίμενε να δει κάτι νέο. Κι όμως κάτι νέο της κέντρισε την προσοχή.
   Σε μεγάλο κόκκινο πλαίσιο η έκτακτη είδηση έγραφε: "Άνδρας ντυμένος Νίντζα σκορπίζει τον θάνατο στο Τόκυο!" Μια δεύτερη περιγραφή από κάτω έγραφε: "Θύματά του φαίνονται να είναι όσοι δεν φοράνε μάσκα".
   Πάει, αποτρελάθηκε ο κόσμος, σκέφτηκε από μέσα της η Χάτσικο και ξαναγύρισε στην εργασία της.
   Σύνθεση Νο 845: συγκόλληση του ιογ.... Σταμάτησε να υπαγορεύει ξαφνικά. Θυμήθηκε μετά από χρόνια αυτό που της είπε η γριούλα στο σπιτάκι: "δεν είναι πάντα γραφτό, ό,τι σπάει να ξανακολλάει". 
   Ξεκίνησε τη νέα  σύσταση. Αυτή τη φορά αφού θα έσπαγε την πρωτείνη του ιογόνου, δε θα προσπαθούσε να την συγκολλήσει με το νέο αντιγόνο, αλλά θα το άφηνε να δει πως θα αντιδράσει από μόνο του. Αυτό βέβαια πήγαινε κόντρα σε κάθε έρευνα ή εφαρμογή που γνώριζε. Χαμένος χρόνος σκέφτηκε προς στιγμήν, αλλά από τη στιγμή που δεν είχε άλλη ιδέα, τι είχε να χάσει? 
   Δοκιμή Νο 845: επίδραση του αντίγονου ΡΝ76 στο πρωτεινικό στέλεχος. Κοίταξε μέσα στο μικροσκόπιο. Καμία αντίδραση. Φυσικά, σιγά μη δούλευε αυτό.
   Κοίταξε ξανά προς την τηλεόραση. Κάποιοι κάτοικοι -φορώντας μάσκα φυσικά- μπόρεσαν να πλησιάσουν τον μαυροφορεμένο άντρα και να τραβήξουν κοντινές φωτογραφίες του. Στο δεξί του χέρι κρατούσε το ξίφος με το οποίο αποκεφάλιζε όποιον δεν φορούσε μάσκα. Τους υπόλοιπους τους αγνοούσε. Οι σφαίρες των αστυνομικών έμοιαζαν να μην τον πετυχαίνουν, ή μάλλον αυτός φαινόταν να τις αποφεύγει με ταχύτατες κινήσεις όπως περιέγραφαν οι αυτόπτεις μάρτυρες. Ήταν τόσο γρήγορος που σε ένα δευτερόλεπτο είχε απομακρύνει πέντε διαφορετικά κεφάλια από πέντε ανυποψίαστους κατοίκους που περίμεναν στην ουρά για το πρωτοχρονιάτικο λαχείο χωρίς να φορούν μάσκα. 
   Η Χάτσικο ετοιμάστηκε να προχωρήσει στην επόμενη δοκιμή όταν είδε ότι η ένδειξη στο  φασματοσκόπιο πρασίνισε. Κοίταξε ξανά μέσα στο μικροσκόπιο. Η αντίδραση είχε πετύχει! Έτριψε τα μάτια της και ξανακοίταξε πιο προσεκτικά. Δεν είχε κάνει λάθος. Είχε βρει το εμβόλιο!! Έβγαλε μια κραυγή χαράς και έψαξε να βρει τον Ακομούρο να μοιραστεί τα νέα! Το βλέμμα της έπεσε πάλι στην τηλεόραση όπου τώρα έδειχνε βίντεο από τον άνθρωπο που είχε ντυθεί Νίντζα και σκορπούσε τον τρόμο. 
  Το βίντεο τον έδειχνε καθαρά να κρατά στο δεξί του χέρι το ξίφος και στο αριστερό ένα βιβλίο. Η Χάτσικο σταμάτησε να χαμογελά από έπαρση που είχε μόλις ανακαλύψει το εμβόλιο και άσπρισε ολόκληρη γιατί μόλις είχε αναγνωρίσει το βιβλίο που κρατούσε ο Νίντζα. 
   Ήταν ανοιγμένο στη σελίδα 76.

Δεν υπάρχουν σχόλια: